september 2019

Moestuin op je bord: Frisse salade van koolrabi, appel en geitenkaas

koolrabi-2.jpg

Een heerlijke zomerse salade met groente uit eigen moestuin. Lees in onze tuinkalender hoe je deze maand koolrabi uit eigen tuin kan oogsten. Deze koolrabi salade is fris, makkelijk te maken en heel gezond! Lees ons recept voor het maken van deze salade voor twee personen.

Wat heb je nodig?

  • 1 Koolrabi Appel Sap van een citroen
  • 50 gram harde geitenkaas
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram rozijnen
  • Twee eetlepels peterselie
  • Olijfolie Peper & zout
     


Zo maak je het:

Was en schil de koolrabi en snijd hem in dunne reepjes. Doe dat ook met de appel, maar die hoef je niet te schillen. Laat het vocht uit de koolrabi en appel weglopen door het even in een zeef te doen. Rasp vervolgens de geitenkaas erbij. Doe de rozijnen, walnoten, sap van de citroen en een flinke scheut olijfolie door de salade en mix het goed door. Breng op smaak met peper en zout en maak het af met wat peterselie. Klaar is je heerlijke salade! Tip: Door de citroensap verkleurd de koolrabi niet dus kan je de salade gerust een dag in de koelkast bewaren.