november 2019

Moestuin op je bord: Kippensoep met prei en wortel

prei wassen.jpg

Deze goed gevulde kippensoep met vers geoogste prei en wortel is heerlijk voor de koudere wintermaanden. Lees in onze tuinkalender hoe je deze maand prei en winterpenen oogst.

Wat heb je nodig? (4 personen)

 


Zo maak je dit recept:

Snijd de winterpeen in kleine plakjes, de prei in ringen en de ui in halve ringen. Snijd ook alvast de aardappelen in kleine blokjes. Fruit in een soeppan de ui en wortel met 2 teentjes geperste knoflook.

Voeg daarna de kippenbouten en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten koken tot de kippenbouten gaar zijn. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Trek daarna het vlees van het bot met een vork.

Voeg vervolgens de aardappelblokjes, prei en het kippenvlees toe aan de bouillon en breng op smaak met peper en zout. Laat nog ongeveer 10-15 minuutjes zacht pruttelen.